DeFeet Cyclismo: Η ...κάντιλακ των καλτσών!

Η DeFeet είναι μια αμερικανική εταιρία που ξεκίνησε το 1992 και ειδικεύεται στην κατασκευή καλτσών, κυρίως για την ποδηλασία. Για πολλά χρόνια χορηγούσαν έναν αθλητή που ήταν τόσο ιδιαίτερος στο θέμα της αίσθησης των ποδηλατικών του παπουτσιών, ώστε καλούσε την DeFeet για ειδικό meeting έρευνας και εξέλιξης. Ο κύριος αυτός -ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του- έθεσε προδιαγραφές για ένα ζευγάρι ποδηλατικές κάλτσες που θα έχουν μαξιλαράκι μόνο στο μπροστινό μέρος του πέλματος, και θα διαθέτουν διαφορετική φόρμα για αριστερό/δεξί πόδι. Ο άνώνυμος αυτός κύριος, όντας Ολυμπιονίκης και αλλά και Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ιδιαίτερα δύσκολος να ικανοποιηθεί, αλλά για τη DeFeet άξιζε ο κόπος καθώς το αποτέλεσμα ήταν οι κάλτσες Cyclismo.

Οι Cyclismo διατίθενται σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς, Μαύρο/Κόκκινο και Λευκό/Κόκκινο/Μπλε με κλασική, στιλάτη εμφάνιση. Το εμπρόσθιο μέρος της κάλτσας που καλύπτει τα δάχτυλα έχει χαμηλό προφίλ για να αποφεύγεται η επαφή σε αυτό το σημείο με το παπούτσι, όσο το δυνατό περισσότερο. Το πέλμα της κάλτσας διαθέτει μαξιλαράκι (=παχύτερη πλέξη CoolMax EcoMade) μόνο στο εμπρόσθιο μέρος του, ενώ η φτέρνα έχει λεπτότερο προφίλ από το ίδιο υλικό, ώστε να δίνει στον ποδηλάτη μια πιο άμεση αίσθηση προσφέροντας παράλληλα όλα τα πλεονεκτήματα του εξελιγμένου αυτού υφάσματος. Το επάνω μέρος του πέλματος (κουντουπιές) αποτελείται από λεπτό και ελαστικό ύφασμα Aireator για καλύτερο δροσισμό και αποβολή της υγρασίας. Το "Stayfast" λάστιχο της κάλτσας είναι υφασμένο από Lycra και Nylon με τα γραφικά να αποτελούν μέρος της πλέξης.

Φόρεσα τα μαύρα καλτσάκια στις χωμάτινες βόλτες και προπονήσεις μου, ενώ τα λευκά -επειδή λυπήθηκα να τα λερώσω- είδαν μόνο άσφαλτο. Η διαφορά αίσθησης των Cyclismo με τις συμβατικές κάλτσες ποδηλασίας είναι άμεσα εμφανής! Υπάρχει μια μικρή αλλά αισθητή αύξηση της άνεσης του ποδιού στο εμπρόσθιο μέρος, και η εφαρμογή της κάλτσας είναι άριστη. Κατά καιρούς έχω φορέσει κοντές κάλτσες τρεξίματος στο ποδήλατο, αλλά ποτέ δεν έμεινα ικανοποιημένος αφού τα μαξιλαράκια στις φτέρνες τους μου έδιναν μια κάπως ασαφή αίσθηση, κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα στις Cyclismo! Είναι απαλές, και αν τις φροντίσετε σωστά παραμένουν έτσι για πολύ καιρό (οι δικές μου έχουν πλυθεί πάμπολλες φορές), διατηρώντας όλα τα αρχικά τους χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόσωπος μας ενημέρωσε ότι η τιμή λιανικής της Cyclismo θα διαμορφωθεί γύρω στα €15/ζεύγος. Σίγουρα δεν είναι φτηνές (οι περισσότερες καλές ποδηλατικές κάλτσες στην ελληνική αγορά κοστίζουν μέχρι €12-€13), αλλά έχοντας λιώσει αρκετά ζευγάρια κάλτσες γυρίζοντας πετάλι, θεωρώ ότι η διαφορά στο κόστος είναι αντάξια της διαφοράς ποιότητας! Θα μπορούσα να συνοψίσω την άποψη μου για τις DeFeet Cyclismo σε μία πρόταση: Άριστη αίσθηση, η καλύτερη ποιότητα που θα βρείτε σε κάλτσες ποδηλασίας, κλασική εμφάνιση που συνδυάζεται εύκολα. Πολύ απλά, δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω να ζητήσει κανείς από τις ποδηλατικές του κάλτσες.

Βαθμολογία:

10/10 σαμπρελάκια

 


Περισσότερες πληροφορίες: DeFeet | Αντιπρόσωπος: Alex Yacoupian (τηλ. 210 9954 767)