The North Face Puddle

Must κομμάτι ποδηλατικού ρουχισμού για το φθινόπωρο και την άνοιξη αποτελεί ένα καλό αντιανεμικό γιλέκο, ειδικά αν πιάνει ελάχιστο χώρο διπλωμένο μέσα σε μια τσέπη ή στο υδροδοχείο πλάτης. Τα περισσότερα ποδηλατικά γιλέκα ακολουθούν την ίδια συνταγή, που θέλει να είναι κατασκευασμένα από κάποιο λεπτό ύφασμα με αντιανεμικές ιδιότητες, και κάποια διχτυωτά τμήματα -συνήθως στην πλάτη- για εξαερισμό και αποβολή του ιδρώτα. Η North Face όμως έχει μια πρόταση που ξεφεύγει ποιοτικά, όντας ...τεχνικό ρούχο αντί "εξελιγμένης νιτσεράδας"!

Ακολουθόντας την ίδια χαλαρή Trail/Urban γραμμή με το Voyage jersey, το γιλέκο Puddle (=λακκούβα με νερό!) δεν διαθέτει τη στενή, αγωνιστική εφαρμογή που ήλπιζα να έχει όταν το πρωτόπιασα στα χέρια μου. Το λιτό, κατάμαυρο γιλέκο απευθύνεται στον ορεσίβιο/αστικό ποδηλάτη και όχι στον αγωνιζόμενο/προπονούμενο αθλητή που αναζητά κάτι εφαρμοστό το οποίο δε θα ανεμίζει σε υψηλές ταχύτητες ή κόντρα άνεμο. Έχει κατασκευαστεί από ύφασμα Windstopper Active Shell της Gore εμπρός και διαπνέον Apex πίσω, με αποτέλεσμα να προστατεύει άψογα από άερα-ψιλόβροχο, να "αναπνέει" άριστα, και να είναι αρκετά ανθεκτικό σε επαφές με κλαδιά/θάμνους. Πλήρως διπλωμένο, χωρά άνετα σε μια τσέπη ποδηλατικής μπλούζας ή υδροδοχείου πλάτης. Εσωτερικά, υπάρχει επένδυση από βουρτσισμένο ζεστό ύφασμα (θυμίζει εξαιρετικά λεπτό fleece) γύρω από το λαιμό και πίσω από το κύριο φερμουάρ.

Οι δύο τσέπες του Puddle Vest κλείνουν με φερμουάρ. Η εμπρόσθια τσέπη (στήθος-αριστερά) είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει ένα νορμάλ-προς-μεγάλο smartphone (όχι ότι πιο υγιεινό για να βάλετε τόσο κοντά στην καρδιά σας, βάλτε καλύτερα χρήματα & MP3 player). Η πίσω τσέπη μπορεί να φιλοξενήσει άνετα δύο από τα αγαπημένα σας ποδηλατικά DVD, σε περίπτωση που θέλετε να τα δανείσετε σε κάποιον από τους φίλους σας στη βόλτα (λέμε τώρα). Η εσωτερική επένδυση και των δύο τσεπών είναι διχτυωτή, άρα δε μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα περιεχόμενα ευαίσθητα στην υγρασία, αφού ο ιδρώτας σας σίγουρα θα φτάσει σε αυτά. Υποθέτω όμως ότι η North Face έκανε ότι μπορούσε ώστε το γιλέκο να είναι ελαφρύ και να διπλώνει σε πολύ μικρό μέγεθος, κάτι που σίγουρα έχει καταφέρει.

Ευπρόσδεκτες για την ασφάλεια σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας είναι οι ανακλαστικές λεπτομέρειες γύρω από το άνοιγμα της τσέπης στο στήθος, αλλά και στο κάτω μέρος της πίσω τσέπης.

Πάνω στο ποδήλατο τι λέει;

Πάνω στο ποδήλατο είναι χάρμα! Το Puddle είναι όσο ελαφρύ πρέπει, προστατεύει από τον δροσεροκρυούτσικο φθινοπωρινό/ανοιξιάτικο αέρα επαρκέστατα, ταιριάζει με όλα τα ποδηλατικά ρούχα και έχει τόσο ευχάριστη αίσθηση που δυσκολεύτηκα να το βγάλω ακόμη και όταν η μέρα είχε ζεστάνει με αποτέλεσμα να μη το χρειάζομαι! Πραγματικά μια ευχάριστη διαφοροποίηση από την αίσθηση "πλαστικούρας" που προσφέρουν αρκετά γιλέκα στην αγορά, ακόμη και αν είναι διαπνέοντα. Θα ήθελα όμως έστω η μπροστινή τσέπη να είναι αδιαβροχοποιημένη στο εσωτερικό της, ώστε να προσφέρει μια στεγανή επιλογή για φύλαξη MP3 player - κλειδιού αυτοκινήτου - χαρτονομίσματος.

Αν το North Face Puddle Vest είχε στενότερη, πιο αθλητική γραμμή θα το είχα μονίμως στην τσέπη για τις ανοιξιάτικες και φθινοπωρινές ασφάλτινες προπονήσεις μου. Με τη χαλαρή του εφαρμογή, δυστυχώς το χαίρομαι μόνο στο βουνό ή σε χαλαρές αστικές βόλτες. Η τιμή των €90 είναι δικαιολογημένη αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μόλις €20-€30 ακριβότερη από σημαντικά πιο απλά και λιγότερο προσεγμένα αντιανεμικά γιλέκα.

Βαθμολογία:

9/10 σαμπρελάκια

 


Περισσότερες πληροφορίες: TheNorthFace.com

Αντιπρόσωπος: VF Hellas Α.Ε.