Endura FS260-Pro SL παντελόνι ποδηλασίας

Το Endura FS260-Pro SL Bibshort (€129,99) είναι ίσως το ρούχο πάνω στο οποίο η εταιρία από το Livingston της Σκωτίας έχει ρίξει το μεγαλύτερο βάρος τον τελευταίο χρόνο. Διαθέσιμο σε 2 διαφορετικά μήκη παντζακιών, 3 πλάτη μαξιλαριού και 6 μεγέθη, το SL Bibshort προσφέρει semi-custom εφαρμογή (2 x 3 x 6 = 36 διαφορετικοί συνδυασμοί!) στην τιμή ενός συμβατικού bib. Το μέγεθος και μήκος του SL Bibshort επιλέγονται βάσει σωματικής διάπλασης του ποδηλάτη, ενώ το πλάτος του μαξιλαριού επιλέγεται είτε βάσει πίνακα-μεγεθολογίου είτε μέσω του συστήματος PadFit σε κάποιο εξουσιοδοτημένο κατάστημα. Η εγγύηση άνεσης που προσφέρει η Endura ισχύει ανεξάρτητα της μεθόδου επιλογής.

Για το 1.80m / 75kg σκαρί μου, κατέληξα στο μέγεθος Medium με μπατζάκι "Long Leg" (+4cm μήκος από το "Standard Leg") ενώ βάσει του πίνακα PadFit, το σωστό πλάτος μαξιλαριού στην περίπτωση μου ήταν το Medium (χρησιμοποιώ σέλες με πλάτος 141-143mm). Η πρώτη εντύπωση μου από το FS260-Pro SL bib ήταν εξαιρετική: αμέσως εντυπωσιάστηκα από το επίπεδο άνεσης, κάτι στο οποίο συντελεί όχι μόνο η άψογη εφαρμογή αλλά και το πολύ ποιοτικό μαξιλάρι "700 Series" μεταβλητού προφίλ CVP με αντιβακτηριακό φινίρισμα. Αντίθετα με πολλά μαξιλάρια που έχουν μπόλικο υλικό αλλά δεν καταλαβαίνεις που ακριβώς κάθεσαι, το 700άρι είναι αρκετά "πλούσιο" στην αίσθηση χωρίς να είναι ασαφές ως προς την επαφή ποδηλάτη-σέλας. Το αποτέλεσμα είναι ένα bib αγωνιστικού προσανατολισμού με άνεση σε μεγάλες αποστάσεις και πολύωρες διαδρομές.

Endura FS260-Pro SL Bibshort

Με τον τομέα της άνεσης να είναι -κατά τα φαινόμενα- εξασφαλισμένος, σειρά έχουν η διαπνοή και ο δροσισμός. Το κάτω μέρος του SL Bibshort αποτελείται από ελαφριά ιταλική Power Lycra με ήπια συμπιεστικά χαρακτηριστικά, φινίρισμα Coldblack για αυξημένη αντανάκλαση υπερύθρων υπεριωδών UV ακτινοβολιών, ενώ πλατιά, λεπτά ελαστικά τελειώματα στα μπατζάκια δίνουν στο ρούχο ένα χαμηλότερο, πιο aero προφίλ. Το επάνω μέρος αποτελείται από ένα λεπτό, ελαστικό δικτυωτό ύφασμα που προσφέρει άριστη διαπνοή και εφαρμογή.

Η πρώτη μου επαφή με την τεχνολογία Coldblack με είχε πείσει για την αποτελεσματικότητα της, έτσι δε μου προξένησε έκπληξη το πόσο λίγο ένιωθα να ζεσταίνομαι με το SL Bibshort, ακόμη και σε μέρες με καύσωνα. Η προστασία UPF 50+ αποδείχτηκε εξίσου σημαντική, αφού ειδικά το καλοκαίρι, ο ήλιος δεν αστειεύεται. Τόσο το ύφασμα του ρούχου, όσο και το μαξιλάρι του απομακρύνουν γρήγορα την υγρασία από το σώμα και στεγνώνουν πολύ γρήγορα.

Endura FS260-Pro SL Bibshort

Το Endura FS260-Pro Bibshort είναι μαζί μου εδώ και έναν χρόνο, αποτελώντας την #1 επιλογή μου όταν πρόκειται να περάσω πολλές ώρες στη σέλα. Έχοντας γράψει αρκετά χιλιόμετρα επάνω μου, μόλις που έχει αρχίσει να "κουράζεται", με το μαξιλάρι να έχει χάσει λίγη από την αρχική του άνεση. Εξωτερικά, το ύφασμα είναι ακόμη σε άψογη κατάσταση, με εξαίρεση τις στάμπες: Το λογότυπο στο δεξιό γλουτό δείχνει ταλαιπωρημένο από τον ήλιο και τον ιδρώτα, ενώ αυτά στους μηρούς άρχισαν να ξεκολλάνε από το πρώτο πλύσιμο και εξαφανίστηκαν τελείως (!!!) στο τρίτο. Για να πω την αλήθεια όμως προτιμώ τα bibs μου "σκέτα", έτσι δε χαλάστηκα πολύ.

Μετά από ένα χρόνο με το SL Bibshort, μπορώ με σιγουριά να πω ότι είναι το πιο άνετο bib που έχω φορέσει ποτέ μου, και θεωρώ ότι αξίζει κάθε σεντ της τιμής του. Must για τους ποδηλάτες που ψάχνουν την άνεση, άσχετα από τον αριθμό χιλιομέτρων που γράφουν.

Τι μου αρέσει στο FS260-Pro SL BibΤι δεν μου αρέσει στο FS260-Pro SL Bib
Ό,τι πιο άνετο έχω φορέσει ποτέ μου σε bibshort Οι στάμπες ποτέ δεν κρατούν πολύ στη lycra, αλλά είναι αστείο να εξαφανίζονται με 3 πλυσίματα
Εξαιρετικά μελετημένη κατασκευή  
Άριστη εφαρμογή  
Λιτή αλλά καλόγουστη εμφάνιση  
Υψηλή ποιότητα κατασκευής  
Semi-custom ρούχο στην τιμή συμβατικού  
Αξίζει κάθε σεντ της τιμής του  

Βαθμολογία:9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Endura

Αντιπρόσωπος: loukasbikes