Κέντρο για fatbikes από τη Rohloff

Με τα fatbikes να γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή στην παγκόσμια ποδηλατική αγορά, περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν περιφερειακά για "χοντρά" ποδήλατα. Ανάμεσα τους και η γερμανική Rohloff, που θα διαθέτει από τον Σεπτέμβριο μια παραλλαγή του Speedhub 500/14, την 500/14 XL ειδικά για fatbikes.

Κέντρο για fatbikes από τη Rohloff

Η νέα έκδοση του Speedhub θα είναι συμβατή αποκλειστικά με δισκόφρενα και στεφάνια 32 οπών, ενώ μοναδική χρωματική επιλογή θα είναι το μαύρο. Ο άξονας των 170x10mm θα προσφέρεται βιδωτός (threaded) ή για χρήση με μπλοκάζ (όχι thru-axle). Το κέντρο είναι επίσης συμβατό με το σύστημα μετάδοσης ιμάντα Gates Carbon Drive το οποίο μειώνει ακόμη περισσότερο την απαιτούμενη συντήρηση του ποδηλάτου.

Κέντρο για fatbikes από τη Rohloff

Είχαμε αναφερθεί στα fatbikes για πρώτη φορά πέρυσι την άνοιξη. Η ικανότητα τους να κινούνται σε μαλακά εδάφη όπου τα mountain bikes δυσκολεύονται, όπως χιόνι και άμμο ενισχύεται ακόμη περισσότερο από ένα κέντρο εσωτερικών ταχυτήτων σαν το Speedhub 500/14, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πριν μερικά χρόνια.